Escape from reality

Aug 30, 2011

Cerita Lawak :B

Firstly, Happy Eidul Fitr everybodeyhh :DD

Kenapa title post ni Cerita Lawak ? Meh ceq nak habaq kenapa (:

LAWAK 1
Malam raya ; Tok tak sengaja terrrrr-buang daging yang Mak Nyah bawak dari Perlis sebab tak tahu yang berbalut tu sebenarnya daging :D Dah la actually nak bagi orang HAHA. So takde la rezeki. NOOB do :D

LAWAK 2
Pagi raya ; Okay tahun ni first time Adibah Yasmin pergi Solat Sunat Aidil Fitri. Well der, rasa macam lawak gila selama hidup 15 tahun, tahun ke 15 ni baru kenal Solat Hari Raya. Baru tahu cane nak solat. Ada takbir segalak do. Dan yang ni, nak citer. Kat kampung aku ni macam semang gila la pergi Solat Raya dah pakai baju lip lap lip lap kaaaan #semua kampung macamtu actually :D Tapi aku rilek je pakai tee dengan seluar :) Masuk masuk masjid je semua usha kaki aku sebab kelihatan seluar dan bukan kain ^^

LAWAK 3
Kat masjid ; Lepas solat kan ada Khutbah Raya #benda baru. So stay je lah dengar kan kan #bajet baik :P Tapi aku tidur je start Pak Imam tu khutbah sampai dia baca doa. Tu pun mujur kakak kejut, kalau tak tidur la sampai Maghrib karang kat situ -.- NOOB NOOB.

LAWAK 4
Balik rumah ; Sesampai nya Keluaga Rosely yang perempuan di rumah. We're just like OH MY GOSHH pintu terkuncik do -.- Kunci ade dengan Tok dan Tok tak balik lagi. And guess what, aku panjat tingkap yang double tinggi dari aku untuk bukak pintu ikut dalam :D As i said, kan pakai seluar. Apa ada hal :DD Lepas Umi cite kat Ayah ape yang anak Kedua mereka telah lakukan ni, Ayah pun berkata "Padan pun berbalut kaki haritu." sambil menggeleng gelenggeng kan kepala beliao HAHA.

LAWAK 5
Beraya ; Time beraya pun ada lawak do HAHA. Kitorang pergi beraya rumah sepupu Tok. Kitorang tak kenal sangat pun tapi Nasi Minyak dia sodapp do :D Melantak kejap. Lepastu nak balik la. Tapi Tok nak pegi rumah sebelah. Kitorang pun nak ikut je lah. Tapi tiba tiba nampak ada satu homestay ni macam gempak gila do. Yang 5star punyeeee. Pagar terbukak so kitorang masuk jelah. Sebab dia tembus nak pergi sungai sebab tuan rumah tu ada boat :O Lepas amek amek gambar tu, nak blah la kan. SUDDENLY. Pagar tu tutup. PERFECTLY. Pagar tu pagar elektrik yang guna remote je boleh bukak. Sekali lagi we was like OH MY GOSHH :O Terpaksa la kitorang mintak ada Minah Salleh yang duduk kat homestay tu tolong bukak guna remote dia HAHA. Again NOOB -.-

Ni baru hari first, lepasni?

#Gambar telah sedikit di-upload di FB. Terima kasih :)

Aug 29, 2011

ESOK RAYA .

Baru lepas stalk blog Amin Zahidi :D Lepani, Luqman Aidil pulak HAHA :DD

Okay harini dah 29th mengikut tarikh di G-Shock pink :) Bimakna, esok adalah
HARI RAYA !

Serious la macam best je nak tunggu raya. Nanti makin bertambah la berat badan aku yang kecik molek ni #err? Hurmm, tapi macam dapat rasa je macam tak berapa gempak raya tahun ni -.-' kenapa eh. Sebab nak PMR kot HAHA bajet gila kau. Kau ingat kau sorang je nak PMR ke Diba :'D Macam tahun lepas, yang ada kat Kampung cuma 2 family yang balik. Sikit kan sikit kan sikit kaaaaaaan. And thats the problem -..- Aku dah la takde kawan kat sini. Tak mesra alam mana nak tegur makcik makcik pegi pasar ke ape #kalau korang, korang buat ke HAHA.

Sebenarnya, aku nak raya KL T.T Kawan aku belambak gila do raya KL dulu baru balik kampung. How about me? Aku balik kampung dulu baru KL. Balik KL pun sebab nak exchange pegi kampung satu lagi -.- Lepastu nak balik Kelantan nya lagi haddo.

"Ba, datang la raya rumah aku."
"Weh, jom la. Aku buat open house raya first."

Babe, aku bukan taknak pergi do. Aku naaaaak sangat pergi. Gila, last time aku raya KL masa aku darjah 6. Lama koooot. tu pun sebab ayah tak dapat cuti masa raya first. Aku pergi raya rumah kawan kawan tak pakai baju kurung pun sebab aku rimas HAHA. Gempak kan pakai jeans dengan cardigan segalak :D Aku cakap tu baju raya aku semua orang taknak percaya. Betul la baju raya. Hari Raya tak baik menipu do :D Dah la aku pergi openhouse rumah kawan aku dan kawan aku tu anak Ustazah Tajwid aku. Melilau mata dia tengok aku atas bawah HAHA. Selamba nya aku pegi salam. Dapat duit raya :DD

Cakap pasal raya dengan kawan. Teringat raya kat sekolah. Lawak kalau pikir balik. Sebab syarat dia, boleh pakai baju raya, tapi kena pakai kasut sekolah. Kejadah? Kasut tu kalau sorang sorang suci berseri takpe la jugak kan. Ni ade yang kopang, hitam. Biasa lah budak budak. Lepastu ada assembly. Dalam dewan jela tapi. Gila buat assembly tengah padang dengan baju raya lip lap lip lap. Cair make-up sorang sorang :D Lpas teropong teropong, ada la jumpa sorang budak hot #tak hot mana pun -.- Sebab dia pakai tudung ala ala Bienda yang nampak tekak. Lepastu apa lagi. Kena ngumpat HAHA. Yelah kan, aku punya sekolah dah la sekolah AGAMA. Kejadah minah tu nak  pakai macamtu pulak kan. Aku yang pakai shawl time raya pun tak pakai shawl time tu. Ingat sekolah ni kau punya. <--emo tiba tiba :DD

Banyak nak cerita pasal raya tahun tahun sebelum ni. Lain kali la pulak. Esok kalau aku sempat upload gambar masa first raya, aku upload la. Kena sedia tangan la do untuk D3100 esok. Adibah Yasmin incharge jadi photographer esok ^^

Again : Happy Eid everybody :') Sorry inside and out.

#aku takde tudung lagi nak pakai esok ni -..- kessssssal (!)

Aug 27, 2011

MUAZ .


Terms and condition : Buat MUTE okay!

video

HAHA :D

babbling .

ever felt that everything is not enough? well, i did. heck, i always want more. never to accept everything with gratitude. always regret, reminice when its gone. ALWAYS.

ever felt that you are coward? i do! never brave enough to make the right move. even when it is the right time. always floating. wondering when the light will shine although. it has been there. all along. i was blindsided with the goodness in my position. hell, it sucks when you know you are on the wrong path. yet, had no intention to return back!

ever love someone so bad? well, this time i never. maybe i did once upon a time. but now, myheart is empty. heartless, senseless, hopeless, helpless! dont care FULLSTOP.

hurt someone? oh hell yeah! and i hurt them bad. for you out there, SORRY! never meant to break your heart i tried to fix it. but then again what the fuck! your heart already bleeded anyway. SORRY.

did something you wish you never did? oh this one is BIG yes. until now, regret is all i felt. yet, i didnt know if i could put it to stop. screw me!

for the record :
im just a stupid person who acts and pretend to be smart. there is more to life than i am now. i live, i learn. i still did. yet, the learning stays there. didnt practically apply it in life. heck, im dying anyway! thanks for reading (:


PUASA DAN RAYA .

Puasa dan Raya (ulang Title) memang tak dapt pisah la kan. Sebab mula mula kena la puasa baru la boleh raya kan kan. That is the combination. Adik aku pun tau HAHA :D

Harini dah 27th, makna nya dah 27 hari lah umat Islam menunaikan ibadah puasa.
FIRST. Congrates dekat adik aku, Ameen Khaleef sebab tahun ni puasa dengan jayanya cukup setakat ni :DD
SECOND. Baju raya aku tahun ni macam tak berapa gempak je do. Alasan dia '"Budak PMR kaaaan." Bajet je do HAHA :D Tahun ni aku raya dengan TIGAAA baju kurung. (its supposed to be TWO actually) Tapi disebabkan baju Polka Purple yang sebenarnya aku buat untuk saja saja dan jalan jalan tu un-use lagi, so kita hentam je buat raya. Dan lagi gempak sebab baju tu aku buat pakai raya Pertama :D
THIRD. Aku memang lemah gila la kalau part cari shawl nak masuk dengan baju. I'd prefer Kontra even memang pada dasr nya nampak macam orang gila (right) tapi cool koooot. It's ME :) Sekarang tengah kusut tak jumpa carik inner nak pakai masa raya first HAIH -.-' Ni la yang malas nya ni.

Tu cerita Nak Raya Adibah. So how about yours? Cecrita :DD